top of page

Готвенето вкъщи е забавно и ако хората преоткрият домашната кухня, ще прекарват повече време заедно и ще се хранят по-здравословно.

Домашно "Корни" с мед и сурови ядки

Обичате ли "Corny"? А знаете ли, че можем успешно да си го направим у дома с най-различни сурови ядки и сушени плодове? Освен всичко, домашното "корни" ще е без емулгатори, ароматизатори, подсладители и подобрители, а ще е едно истинско медено-орехово изкушение, което сте си направили сами. Така, че запретваме ръкави и започваме да правим този прекрасен здравословен снак :).

Необходими продукти:

  • 160 гр. сурови слънчогледови семки

  • 80 гр. сурови тиквени семки

  • 50 гр. ленено семе (или сусам)

  • 80 гр. фини овесени ядки

  • 50 гр. сушени червени боровинки

  • 4 с.л. мед

Начин на приготвяне: Нагрява се тиган с незалепващо покритите. Запичат се лененото семе и овесените ядки, докато придобият лек златист цвят (около 3 минути). Разбърква се непрекъснато с дървена лъжица. Изсипва се в купа и се оставя на страна. В същия тиган се запичат слънчогледовите и тиквените семки. Разбъркват се добре и се запичат за около 4-6 минути до златисто. Върнете лененото семе и овесените ядки обратно в тигана към другите ядки, разбъркайте добре около минута, прехвърлете в купа и докато още семките са топли, добавете меда като непрекъснато бъркате, за да може меда да "обхване" всички ядки. Прибавете и боровинките. Изсипете получената смес върху хартия за печене в подходяща тавичка, разстелете равномерно сместа с помощта на дървена шпатула и отгоре покрийте с парче хартия за печене. Семките се пресоват, така че да се получи плътна маса. Оставят се да стегнат за около час. Да ви е сладко :) !

По идея на Йоана Петрова.

Archives:

Последни публикации

bottom of page