top of page

Готвенето вкъщи е забавно и ако хората преоткрият домашната кухня, ще прекарват повече време заедно и ще се хранят по-здравословно.

Филе от лаврак с орехи, тиквички, див чесън и портокалов дресинг

Обичам всякаква риба, приготвена по всякакъв начин, печена, на скара, на пара, на супа, в уред за бавно готвене, маринована, под формата на суши....

Много често я приготвям и всеки път гледам да "вкарам" нещо интересно в рецептата. Не обичам да следвам рецепти или пък, ако го правя, винаги гледам да добавя нещо от мен или да заменя съставките ;). Обожавам да експериментирам в кухнята, дори да не съм много сигурна, дали правилно съм комбинирала продуктите за дадено ястие и дали рецептата ще е сполучлива накрая. Но въпреки всичко, няма как да разберем, ако не опитаме, нали така?

За моя голяма радост, рибата стана разкошна и бих искала да споделя с вас рецептата ми за филе от лаврак с орехи, тиквички, див чесън и портокалов дресинг.

Необходими продукти:

2 филета лаврак

шепа орехови ядки

черен пипер, бял пипер, розмарин, риган на вкус

щипка сол, хималайска

1-2 скилиди чесън, пресовани

1-2 тиквички, нарязана на ивици

1/2 лимон, на резенчета

5-6 листа пресен див чесън

сок от 1 портокал

2 с.л. зехтин

Време за приготвяне: 20-30 минути

Начин на приготвяне:

Филетирайте внимателно лаврака. Подгответе два листа алуминиево фолио. Намажете ги с малко зехтин. Върху тях поставете филетата риба. Отгоре полейте с малко зехтин, в който предварително сте пресовали скилида чесън и овкусили с подправки. Подредете нарязаните ивици тиквичка върху рибата, добавете листа пресен див чесън и поръсете с орехови ядки. Добавете резенчета лимон. Поселете и полейте с още малко зехтин. Запечатайте алуминиевото фолио и поставете в предварително загрята на 160-180С фурна. Печете 15-20 минути. Полейте лаврака с портокаловия сок и го подайте директно с плика.

Бон апети!

Archives:

Последни публикации

bottom of page