top of page

Готвенето вкъщи е забавно и ако хората преоткрият домашната кухня, ще прекарват повече време заедно и ще се хранят по-здравословно.

Овесени бисквити с чиа и банан

Вкусни и здравословни, овесените бисквити с чиа и банан, са чудесен начин да хапнем нещо сладичко, без да се притесняваме за фигурата ни. Те не само са нискокалорични, но и съдържат много фибри, които освен че ви засищат без допълнителни калории и зареждат с енергия, но и действат пречистващото на храносмилателната система.

За да направите овесените бисквити с чиа и банан, са Ви необходими следните продукти:

  • овесени ядки (колкото ще поеме сместа)

  • 2 банана

  • 60 г краве масло

  • 2 с. л. пчелно млечице или натурален мед

  • 4 с.л. сурови семена чиа (чия)

Начин на приготвяне:

1. В малка тенджера загрейте маслото и пчелното млечице (меда), като разбърквайте до пълното разтворяване и хомогенизиране на съставките. С помощта на вилица намачкайте бананите. Към пюрето от бананите добавете разтопеното масло и овесените ядки (колкото поеме сместа), така че да се получи гъста маса.

2. Изсипете получената смес върху намазана с масло хартия за печене. Разпределете добре с помощта на шпатула. Поръсете със суровите семена чиа. Печете на 180 градуса, докато блата стегне и стане леко златист (около 20 минути). Извадете стегнатия блат от фурната, нарежете на парченца и го върнете отново за 3-5 минути във фурната. Да Ви е сладко :).

Archives:

Последни публикации

bottom of page