top of page

Готвенето вкъщи е забавно и ако хората преоткрият домашната кухня, ще прекарват повече време заедно и ще се хранят по-здравословно.

Кисело мляко с арония, пчелно млечице и сурови тиквени семки

Сервирайте на семейството си тази здравословна закуска с кисело мляко с арония, пчелно млечице и сурови тиквени семки и им подарете порция здраве.

Аронията има антирадиационен ефект и е изключително полезна за телеманиаци, които прекарват дълго време пред компютрите, за ползващите постоянно мобилни телефони и изобщо за всички изложени на въздействието на различни радиационни лъчения. Учените отдавна са доказали, че аронията е мощен антиоксидант – от 3 до 5 пъти по-силен от останалите витамини А, С, Е. Съдържа три пъти повече антиоксиданти от боровинките и 5 пъти повече витамин Р от грейпфрута и гроздето.

Необходими продукти за 2 порции:

  • 100 г сушениплодове арония

  • 1 кофичка обезмаслено киисело мляко

  • 2 с.л. пчелно млечице

  • 2 с.л. сурови тиквени семки

  • 2 к.л. пшеничен зародиш

Начин на приготвяне: Накиснете измитите и подсушени плодове арония киселото мляко за цяла нощ. На сутринта сервирайте в купички, прибавете пшеничния зародиш, пчелното млечице и суровите тиквените семки. Разбъркайте внимателно всички съставки и се насладете на здравословната си закуската ;).

Приятен апетит!

Archives:

Последни публикации

bottom of page